Rikasta elämää...

Hyvää ja siunattua uutta vuotta kaikille lukijoille! Kirjoittelen tätä postausta hyvin aikasin aamulla. Ei vaan tullut uni silmään. Lyhyesti kerron tuntoja menneestä ajasta sekä vähän suunitelmia tulevaan.

Näiden neljän kuukauden aikana elämämme on muuttunut hyvin erilaiseksi. Arkemme täällä on todella erilaista kuin Suomessa. Vaikka Euroopassa olemmekin, niin kulttuuri täällä on kuitenkin hyvin erilainen. Sen lisäksi, kun teemme työtä eri kansallisuuksien parissa, niin se on erilaista kuin se, mihin on tottunut suomalaisten kanssa. Näemme sen valtavana rikkautena, että saamme tehdä työtä ja viettää aikaa niin monen eri maalaisen ihmisen kanssa. Voimme oppia todella paljon. Se avartaa paljon mieltä, kun kohtaa lähes päivittäin useista eri kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä. Uuden kielen opiskelu myös rikastuttaa elämää ja antaa monenlaisia uusia näkökulmia asioihin. Espanjan opiskelun lisäksi on täällä paljon tullut käytettyä englannin kieltä ja jopa saarnattuakin englanniksi ja on suuri ilo, että samalla sekin kieli vahvistuu eikä unohdu.

Uuden kulttuurin tai uusien kulttuurien kanssa päivittäin tekemisissä oleminen on siis rikastuttavaa ja toki joskus myös haastavaa. Tässä oppii kyllä myös itsestään paljon ja joutuu monesti haastamaan omia ajatusmalleja. Eniten tietenkin olemme tekemisissä seurakuntalaisten kanssa, jotka koostuvat lähinnä Etelä-Amerikan eri maista tulevista ihmisistä sekä espanjalaisista. Hyviä kontakteja olemme kuitenkin saaneet jo muihinkin kuin seurakuntalaisiin tässä meidän lähiseudulla. Arjessa lasten kanssa tulee tilanteita luonnollisesti, missä pääsee todistamaan ja kertomaan seurakuntannasta. Näitä tilanteita on tullut enimmäkseen espanjalaisten parissa. Kevään aikana Helenan kanssa olisi tarkoitus, jos Herra suo, aloittaa työtä myös marokkolaisten parissa, joka on taas ihan oma kulttuurinsa.

Jumalan antama rakkaus on se tärkein asia, mitä tarvitsemme. Jumala rakastaa kansoja ja hän tahtoo pelastaa eri kansoista ja kansanryhmistä ihmisiä. Kunpa saisimme tuoda hänen rakkauttaan ja pelastussanomaa oikealla tavalla näille ihmisille. Kuinka suuri onkaan Jeesuksen rakkaus kaikkia eri kansoista ja eri kulttureista tulevia ihmisiä kohtaan.

Yksi asia, mikä meidän arjessa on Suomen ajoilta muuttunut selkeästi on meidän perusarki. Vaikka teimmekin seurakuntatyötä yhdessä Suomessakin, niin täällä me olemme vielä huomattavasti tiiviimmin yhdessä. Täällä lähetyskentällä jotenkin kokee, että tämä on niin koko perheen juttu ja perhe-elämämme on todella tiivistynyt täällä. Ja koko perheenä tahdommekin Jumalaa palvella. On ollut suuri siunaus, kun perheemme on otettu avosylin vastaan tähän kaupunkiin.

Tunteet menee laidasta laitaan, varsinkin alussa meni. Toisaalta oli valtava ilo, että Jumalan antama näky toteutui ja toisaalta hämmennys ja epävarmuus, että mitä tässä nyt tehdään ja miten selvitään. Nyt ehkä tunne-elämä on jo hieman tasoittunut, mutta toki niitä hyviä onnistumisen hetkiä tulee ja sitten tulee niitä vähemmän hyviä hetkiä. Tunteet kuitenkin tulee ja menee ja onneksi elämä ei ole tunteista kiinni, vaan perustus on Kristuksessa ja Jumalan Sanassa. Häneen voi luottaa niin helppoina kuin vaikeinakin hetkinä. Pienet asiat voivat myös tulla suuriksi täällä. Esimerkiksi joulun aikaan kun olimme enimmäkseen vain kotona keskenämme, lukuunottamatta aattoa, koimme hieman yksinäsyyden tunnetta, mutta eräs espanjalainen naapurimme, jota ei vielä hyvin tunneta toi meille yllättäen joululahjan. Niin pienestä asiasta tuli suuri ilo. Saimme sitten myöhemmin jutella naapurimme kanssa ja tutustua paremmin. Tai ne muutamat kortit ja paketit, mitä meille Suomesta lähetettiin. Ne tuntuivat arvokkaammilta kuin koskaan.

Tällä hetkellä päällimmäinen tunne on se, että tunnemme olevamme kotona, vaikka emme kotimaassamme asukkaan. Tuntuu juuri oikealta sydämessä olla nyt täällä ja on suuri etuoikeus julistaa evankeliumia kansoille ja samalla myös oma elämä monin tavoin rikastuu ja avartuu.

Eräs laukaalainen ennen matkaan lähtöä sai meille sanoman että: Te saatte elää rikasta elämää, ei taloudellisesti rikasta, mutta rikasta elämää Jumalan suunnitelmassa. Ja sitä se on. Jumalan tahdossa ja suunnitelmassa on parempaa kuin mikään maailmassa.

Keväälle on suunnitteilla paljon kaikenlaista hommaa. Kiitos kun muistatte meitä rukouksin!

- Tommi

Aarteet sylissä

Äiti ja herkkä Johannes

Edenin kanssa kaupungintalolla ihmettelemässä Flamenco-esitystä

Ehtoollishetken halaukset ja poskisuudelmat

Rakas naapurimme romanialainen Dan

Flavio opettaa Edeniä kävelemään

Uusi vuosi seurakunnalla

Uusi perhekerhotyö, minkä aloitamme tammikuussa

Jakobosta on tullut merkittävä ystävä

Seurakunta syömässä uutena vuotena

Kommentit

  1. On ihana lukea teidän blogia! Olisikohan mahdollista saada vihdoinkin teidän osoitetta?

    Siunattua alkanutta vuotta
    Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä, kiva kuulla! Laitan osoitteen tulemaan sulle Lotta. Siunattua ja ihanaa kevättä ja terkkuja meiltä kaikilta. :)
      -Helena-

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Juhlatunnelmissa...