Lämmin kiitos ja terveiset San Javierista!


Nyt olemme olleet jo neljä kuukautta Espanjassa. Aika on mennyt todella nopeasti. Paljon on tähän aikaan jo mahtunut. Nyt ollaan saatu kokea kotiutuneemme tänne. Arjen asiat sujuvat ja tietynlainen elämänrytmi on löytynyt meille täällä Espanjassa. Olemme mieheni kanssa miettineetkin useamman kerran, että kyllä sitä kokee olevansa kotona juuri siellä mihin Jumala kulloinkin johdattaa elämää. Parasta on kulkea Hänen askelissaan, Hänen johdatuksessaan. Olemme kiitollisia, että nyt kaikki viralliset paperiasiat, NIE-tunnukset sun muut alkavat olla valmiina. Saimme viimein kotiimme wi-fi:n, joka helpottaa omalta osaltaan arjen asioiden hoitamista.


Jouluiset terveiset kaikille!


Kolme kamelia oli saapunut kaupungintalon eteen.


Joka vuosi keskusaukiolle rakennetaan laaja pienoismalli Beetlehemistä ja joulunajan tapahtumista.

Pienoismalli on upea ja tosi kauniisti, yksityiskohtaisesti rakennettu!

Talo täynnä väkeä 


Pidimme kuun vaihteessa tuparit kotonamme. Kotimme täyttyi iloisesta puheensorinasta ja rennosta tunnelmasta. Sanoinkin monelle siellä, että tämä on Elämää, josta todella iloitsen: kun tulee ihmisiä kylään ja vietämme porukalla aikaa. Moni toi mukanaan herkkuja ja niinpä meillä olikin aikamoiset herkuttelut! Olemme muuten koko perhe tykästyneet lapsia myöten espanjalaiseen tapas-kulttuuriin, eli kootaan herkkupöytä erilaisista pikkupurtavista, esim. patonkia, kinkkuja, oliiveja, juustoja... mitä vain mieleen tulee. 

Flavio


Sonialla on lämmin ja rakastava sydän.

Lucia

Herkkupöydän antimia...


Moni toi itseleivottuja kakkuja...nam!


Joulutapahtuma Parque Almansassa ja Espanjan ensimmäinen Jippii-kuoro


Seurakuntamme järjesti tänne San Javieriin koko perheen jouluisen lastentapahtuman (Tarde de Música Navideña), jossa sanoin ja sävelin kerrottiin joulun ydinsanomaa. Tapahtumaan tuli mukavasti väkeä ja tunnelma oli täynnä joulunodotuksen iloa ja riemua. Omaa sydäntäni erityisesti sykähdytti Espanjan ihka ensimmäisen Jippii-lastenkuoron (El Coro Infantil Yupi) ensiesiintyminen. Teille tiedoksi, jotka ette ehkä vielä tiedä, Jippii-kuorotoiminta on Suomesta lähtöisin ja levinnyt jo moneen maahan! Irmeli Viljanen johti kuoroa taidokkaasti ja ilolla. Oli todella siunaavaa ja ilahduttavaa nähdä kuorolaisten ilo ja sydämen palo laulaa Jeesuksesta. Kuoro koostui oman seurakuntamme Yupi-kuoron lisäksi Pilarin ja Cocentainan Yupi-kuoroista. Kuorolaisia oli yhteensä n. 30. Olimme porukalla valmistelleet lapsille 100 joulupussukkaa, joissa oli joulukortti, suklaata ja jokin pieni jouluinen yllätys. Tapahtumassa oli myös koskettava seimi-kuvaelma ja mukana ihan oikea pikkuvauva esittämässä Jeesusta!


Espanjan ensimmäinen Yupi-kuoro, johtajanaan Irmeli Viljanen.





Seurakuntalaiset pukeutuivat Raamatun henkilöiksi.

Jooel -pieni kuorolainen

Pussitustalkoot. Jouluiset yllätyspussit lapsille, 100 kpl!

Uusia visioita...


Olen kokenut tässä talven aikana, että Herra on laskenut erityisellä tavalla erään ihmisryhmän sydämelleni. Tässä jokin aika sitten näin sellaisen näyn, että seurakuntamme "pitkän pöydän" äärellä istuu muslimiäitejä, siinä kahvittelemme ja seurustelemme... Tuo näky ei ole jättänyt minua rauhaan ja aina kun tuolla kaduilla liikkuessani törmään näihin "huntuja kantaviin", jotain ihmeellistä ja lämmintä läikähtää sisälläni. Koen heitä kohtaan rakkautta ja myötätuntoa. Olemmekin rukoilleet ja palaveeranneet seurakunnan johdon kanssa ja sovimme, että tammikuussa pyörähtää käyntiin perhekerho Dulce Corazón ("lempeä sydän"). Iloitsen jo kovasti tuosta uudesta työmuodosta ja sen mukanaan tuomasta mahdollisuudesta tutustua uusiin perheisiin täällä San Javierissa. Kiitos erityisesti, kun muistatte rukouksin tuota kerhoa ja sen käynnistymistä. Saakoon Jeesuksen rakkaus ja ilosanoma Hänen täytetystä Golgatan työstään vaikuttaa ja voittaa sydämiä ja kokonaisia perheitä!


Synttäreitä ja visiitti Elchen Rio Safari eläintarhaan


Meidän kaikkien lastemme synttärit ajoittuvat loppuvuoteen, joten juhlia riittää ihan urakalla! Ajoittuupa meidän hääpäiväkin vielä samoihin aikoihin. Johannes täytti jo 5-vuotta, Jooel 3-vuotta ja Eden tällä viikolla 1-vuoden. Emme tänä vuonna jaksaneet hötkytä synttäreiden suhteen. Viime vuonna pojilla oli yhteiset "jättisynttärit" ja Edenillä nimenanto- ja siunausjuhla, joten nyt halusimme ottaa vähän rennommin. Mieleemme tuli, että teemme reissun Elchen Rio Safari eläintarhaan. Siellä sattui vielä olemaan hyvä tarjous, joten oli senkin puoleen kiva mennä. Rio Safari on hyvin pidetty eläintarha, eläimistä näkee, että he voivat hyvin ja ovat onnellisia. Eläintenhoitajat silittelivät ja halailivat niitä hoitamisen yhteydessä, se oli  kyllä kiva huomata. Lapsillemme eläinpuistokäynti oli kyllä mieluisa kokemus ja toki me vanhemmatkin tykkäsimme ihastella upeita eläimiä. Kyllä siinä niitä katsellessa nousi ihmetys ja kiitollisuus Jumalan luomistöitä kohtaan, kuinka upeita ja kauniita eläimiä Hän onkaan suunnitellut ja luonut! Wau.




Kirahvi-herra tuli aivan lähelle, silittely-etäisyyden päähän!




Jooel rakastaa kissaelämiä -erityisesti tiikereitä!







Erilainen Joulu 


Tämä joulu onkin meille aivan erityinen. Ei mitenkään perinteinen. Jouluaaton aiomme nimittäin viettää seurakunnalla. Sinne tulevat kaikki ne, joilla perheet asuvat kaukana ja toki kaikki muutkin ovat tervetulleita. Tuomme jokainen mukanamme syömisiä nyyttäriperiaatteella yhteiseen joulupöytään. Mielenkiintoista nähdä millaisia jouluperinteitä täällä Espanjassa on jouluruokien suhteen. Ihana viettää yhdessä aikaa!
Itsellä on ollut jokin omituinen prosessi jouluun valmistautumisen suhteen. Sydämestäni olen ns. jouluhössöttäjä ja tykkään jo hyvissä ajoin laittaa kotiin joulun tunnelmaa. Tietyllä tavalla olen kuitenkin väsynyt siihen ainaiseen jouluhössöttämiseen ja yleviin suunnitelmiin. Kaipaan oikeasti joulunajalta rauhoittumista Joulun Todellisen Sanoman äärelle. Sen äärelle, että maailma Vapahtaja on syntynyt, Häntä me saamme juhlia ja Hänen nimeensä laitamme toivomme. Kaikki se markkinavoimien syöttämä "pakkopulla" täydellisen joulufiiliksen tavoittamisesta ja hurjien lahjaröykkiöiden hankkimisesta tuntuu jotenkin niin uuvuttavalta ja ahdistavaltakin. Joulun todellinen rauha ja ilo löytyy Jeesuksen sovitustyöstä. Hän syntyi ja kuoli tähtemme ja nousi kuolleista. Häneen uskomalla mekin saamme elää, sitten kun tämä ajallinen elämä joskus täällä maan päällä päättyy. Siinä on todellinen Joulun sanoma!


Lämmin kiitos teille kaikille!


Kiitollisin mielin katsomme menneeseen ja odotamme tulevaa! Vuosi on mennyt todella nopeasti, niin kuin tämä neljä kuukautta täällä San Javierissakin. Tommi on tykännyt saarnailla. Vielä toistaiseksi se on tapahtunut suomen kielellä, mutta tavoitteena hänellä on jo mahdollisesti ensi syksynä saarnata espanjaksi ilman tulkkausta. 
Haluamme koko perheenä toivottaa Sinulle hyvä lukija siunattua ja levollista Jeesuksen syntymäjuhlaa sekä tulevaa vuotta 2018! Lämmin ja erityiskiitos myös kaikille tukijoillemme, esirukoilijoille, lähettäjäseurakunnillemme, yksityisille lähettäjille, Fidalle, Ilpolle ja Irmelille sekä koko La Fuente Vivan rakkaalle seurakunnalle! Työ on yhteinen. Kiitollisin mielin kohti tulevaa vuotta!

                                                                                                -Helena-


P.S. Tässä vielä linkki Veijo Heinosen tekemään lauluun, jonka saimme häneltä lähtöjulissa lahjaksi. Kuuntele hieman pilke silmäkulmassa! ;) 





Seurakuntamme valmisteli monta pakettia Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen.
 Paketit siunattiin yhdessä matkaan. Tuokoon ne paljon iloa saajilleen!


Toivakan helluntaiseurakunnasta saapui suloinen joulupaketti tervehdyksineen! Lämmin kiitos!


Marraskuussa saimme pitää vieraanamme Tommin vanhempia ja siskoa. :)


Näillä mietteillä lämmin halaus jokaiselle lukijalle!
 Feliz Navidad! Hyvää Joulua!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Toivepostaus: Suomalaisen äidin arkea Espanjassa