Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen



On aika lyhyesti esitellä kaksi erittäin tärkeää henkilöä liittyen meidän oloomme täällä Espanjassa. Ilpo ja Irmeli Viljanen ovat Fidan lähetystyöntekijöitä. He ovat perustaneet San Javierin seurakunnan ja ovat siinä pastoripariskuntana tällä hetkellä. He ohjaavat työtämme täällä näinä meidän ensimmäisinä lähetysvuosinamme. Ilpo ja Irmeli ovat olleet lähetystyössä jo kymmeniä vuosia Uruguayssa ja Espanjassa. On valtava etuoikeus kun saa aloittaa lähetystyön näiden kokeneiden työntekijöiden rinnalla. Viljaset ovat koko elämänsä antaneet Jumalan käyttöön ja se on todella puhuttelevaa ja esimerkillistä.


Ilpo ja Irmeli Viljanen



Terveiset kentältä!
-haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen, (San Javier, Espanja)

Kertoisitteko hiukan itsestänne?
Irmeli: Olen keski-ikäinen, vilkasluonteinen ja yleensä valmis uusiin haasteisiin. Iloitsen suunnattomasti jos saan olla jollekin siunaukseksi ja yksi suurimmista iloistani on antamisen ilo. Kun on saanut Jumalalta paljon, on helppoa myös antaa.
Ilpo: I=iloinen L=leppoisa P=puhelias O=oppivainen.


Kertoisitteko vähän perheestänne?
Meillä on kaksi lasta, jotka ovat syntyneet ja varttuneet Uruguayssa. Myöhemmin he ovat löytäneet puolisonsa Suomesta. Meillä on kolme lastenlasta. He kaikki ovat meille tosi tärkeitä.

Miten olette kohdanneet toisenne, millainen teidän rakkaustarinanne on?
Irmeli: Meillä on erikoinen rakkaustarina. Ilpo on kasvanut ja elänyt Uruguayssa, minä Vammalassa. Ilpo tuli nuorena miehenä sivariin Suomeen ja me tapasimme yhdellä maalaiskylällä hengellisessä kokouksessa telttajuhlilla. Toimin jo silloin evankelistana ja olin isäni kanssa todistamassa ja laulamassa. Ilpo oli kutsuttu mukaan kokoukseen. Kahden kokouksen välissä meitä oli n. viisi henkilöä, jotka lähdimme ruokailun jälkeen kävelylle. Kävelimme tietä pitkin ja huomasin metsän reunassa metsämansikoita. Hyppäsin ojan yli poimiakseni niitä Ilpolle muutaman. Ojensin hymyillen ne hänelle ja ajattelin samalla, että tuo lähetyssaarnaajaperheen poika on tuskin koskaan maistanut metsämansikoita! Siinä hetkessä Ilpo ihastui minuun ja olemukseeni. Saman päivän iltakokouksessa soitin ja lauloin, Ilpo oli siellä kuuntelemassa. Tuossa kokouksessa hän kuuli sanat: ”Tässä on sinun tuleva vaimosi!” Jumala puhui hänelle minusta. Tuosta tilanteesta meni puolisen vuotta ja Ilpo löysi osoitteeni Ristin Voitto -lehdestä. Siitä alkoi kirjeenvaihto välillämme. Näimme toisiamme vain 8 kertaa ennen naimisiin menoa. Menimme kihloihin 5.9.1980 ja naimisiin samana vuonna 25.10. Viikko häiden jälkeen Ilpo lähti Uruguayhin ja minä menin parin viikon päästä perässä. Siitä alkoi meidän yhteinen elämäntaipaleemme ja yhteinen lähetystyö.







Mikä puolisossasi on ihanin piirre?
Ilpo: Irmeli on todella idearikas ja antelias ihminen.
Irmeli: Parasta Ilpossa on lempeys ja ihmisläheisyys.


Mitä haluaisitte sanoa niille nuorille, jotka ovat vielä sinkkuja ja miettivät aviopuoliso-asioita?
Irmeli: Joskus sitä ajattelee ja epäilee, että onko Jumalalla varmasti hyvä ja minua miellyttävä maku, jos pyydän häneltä puolisoa ja että on parasta etsiä itse. Silloin unohdamme, että Hän tuntee meidät paremmin kuin me itse itsemme. Raamattu sanoo, että Hän johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Jos oikeasti rukoilee puolison suhteen, niin satavarmasti voi luottaa Jumalan valintaan... Sitten vaan silmät auki ja sydän auki ja kohdalle osuu!

Jumalan johdattama puoliso on suuri siunaus ja aarre!


Miten saitte kutsun lähetystyöhön?
Irmeli: Sain kutsun lähetystyöhön 12-vuotiaana ihan tavallisessa rukouskokouksessa. Eräs sisar tuli kokouksessa rukoilemaan puolestani ja hän sai Herralta sanan minulle. Sen lisäksi isäni ja äitini luovuttivat minut Jumalan valtakunnan työhön jo silloin, kun olin vielä äitini kohdussa. Kokouksessa, jossa minut vauvana siunattiin, oli puhumassa herätysliikkeemme lähetysjohtaja. Hän suoritti siunaamiseni.
Ilpo: Olin eräässä hengellisessä kokouksessa Uruguayssa, kun sain Jumalalta lähetyskutsun. Olin tuolloin n. 18-vuotias.
Ilpo ja Irmeli: Meidän kutsumme meni yksiin. Ollaan saatu yhdessä palvella Jumalaa kaikki nämä vuosikymmenet. 37 vuotta ollaan oltu naimisissa ja sama aika myös lähetyskentillä yhdessä.





Miten kuvailisitte lähetystyötä, mitä siihen sisältyy?
Irmeli: Lyhyesti kuvailtuna sanoisin, että lähetystyö on kulkemista Jeesuksen saappaissa lähellä ihmistä. Osoittaa ihmisille rakkautta käytännön tasolla ja arjessa. Lähetystyö sisältää kaikkea mahdollista. Jokainen päivä on erilainen. Harvoin asiat menevät aivan suunnitelmien mukaan. Täytyy löytyä joustavuutta ja pitkäjänteisyyttä.
Ilpo: Lähetystyö on kaikennäköistä työtä. Se on sitä, että viedään Jeesuksen rakkautta eteenpäin. Aina ei ole ollut helppoa. Meidän elämässämme lähetystyö on ollut aika paljon seurakuntatyötä ja se on aika haastavaa. Lähetystyö pitää sisällään paljon iloa, riemua ja juhlahetkiä, mutta myös pettymyksiä, taisteluita ja uupumusta.






Irmeli johtamassa ylistystä La Fuente Vivan seurakunnassa.



Jacobon kastejuhla syyskuussa 2017.


Juhlahetkiä -kun ihminen haluaa tulla Jeesuksen luokse ja menee kasteelle!


Mitkä ovat kaikkein rakkaimmat ja tärkeimmät asiat elämässänne?
Perhe, seurakunta ja uskovien yhteys. Tietenkin Jumala on automaattisesti numero 1.

Mikä on rakkain Raamatun paikka?
Irmeli: Joh. 3:16 ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”
Ilman tätä sanomaa emme itse olisi uskossa, emmekä tässä työssä.
Ilpo: Psalmi 118:17 ”En minä kuole, vaan elän ja julistan Herran töitä.”
Tämä Raamatun paikka tiivistää koko elämäni.

Haluaisitteko kertoa jonkin rukousvastauksen, joka on erityisesti jäänyt mieleenne?
Lapsemme kävivät Uruguayssa erästä koulua, joka ei ollut kovin hyvä. Esimerkiksi n. puolet koulukavereista kävi samaa luokkaa jo kolmattakin kertaa... Tyttäremme sairastui siellä stressin takia migreeniin. Aloimme rukoilla tilanteen puolesta. Lapsillemme avautui sen myötä uusi koulupaikka yksityiskoulusta ja tyttäreni migreeni parani.

Mitä haluaisitte sanoa niille nuorille, jotka kantavat sydämessään lähetystyön kutsua?
Irmeli: Ei kannata missata missään tapauksessa tätä mahdollisuutta antautua kokosydämisesti Jumalan valtakunnan työhön. Paljon haasteita on edessä, mutta elämä on silloin hengellisesti erittäin rikas seikkailu Jumalan kanssa kun uskallamme vastata kutsuun!
Ilpo: Luottakaa Jumalaan, palvelkaa koko sydämestänne Jumalaa ja valmistautukaa kutsumukseenne kaikella mahdollisella tavalla. Se Kairos-hetki tulee sitten ajallaan, se hetki, kun siihen lähetystyöhön lähdetään. Asiat eivät tapahdu ihmisen oman aikataulun mukaan vaan Jumalan aikataulun mukaan. Kun on kutsu, se kutsu myöskin koetellaan, mutta Jumala on uskollinen!

"Kun uskallamme vastata Jumalan antamaan lähetyskutsuun, elämä on silloin
hengellisesti rikas seikkailu Jumalan kanssa!"
-Irmeli


Irmeli on luova ja lahjakas käsitöidentaitaja. Tämmöisiä luomuksia syntyy hänen käsissään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomessa...

Toivepostaus: Suomalaisen äidin arkea Espanjassa